Nederlandse film Belofte van Pisa gaat naar Italië

ANP Producties | Bron: ANP

De Nederlandse film De Belofte van Pisa is geselecteerd voor het Nòt Film Fest in Italië. De verfilming van het boek van Mano Bouzamour is opgenomen in de Moonwalker Features-competitie. Dat heeft regisseur Norbert ter Hall bekendgemaakt.

Het Nòt Film Fest is een festival waar jong en veelbelovende talenten in de spotlights worden gezet. Het festival vindt eind augustus plaats in de stad Rimini.

De Belofte van Pisa vertelt het verhaal van de Marokkaanse Sam die, op de dag dat zijn oudere broer Mo door de politie wordt opgepakt, wordt toegelaten op een prestigieuze muziekacademie. Sam leert zijn talent te benutten, wordt verliefd op de mooie Annelies en vindt uiteindelijk zijn eigen stem. De hoofdrollen worden gespeeld door Shahine El-Hamus, Olivia Lonsdale en Yorick van Wageningen.

De film viel in het buitenland al eerder in de prijzen. Zo won de verfilming de grote prijs van de jongerenjury op het 25e internationale filmfestival Schingel in de Duitse stad Chemnitz. Shahine El-Hamus won voor zijn rol het Gouden Kalf voor beste acteur. Ook de muziek van de film won een Gouden Kalf.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.