Aantal coronapatiënten op ic's blijft ongeveer gelijk

ANP Producties | Bron: ANP

Op de Nederlandse intensive cares liggen momenteel 219 ernstig zieke coronapatiënten, staat in de laatste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat is er een meer dan een dag geleden. Donderdag bereikte het aantal coronapatiënten op de ic's het hoogste punt sinds halverwege juni. Sindsdien is het aantal niet veel gedaald.

Donderdag lagen er 220 coronapatiënten op de intensive cares, het hoogste aantal sinds 17 juni. Vrijdag daalde het aantal met 5, maar zaterdag nam het weer toe. Het aantal nieuwe opnames nam afgelopen dagen wel af: vrijdag werden 21 nieuwe ernstig zieke coronapatiënten op de ic's opgenomen, zaterdag 14 en zondag meldt het LCPS 10 nieuwe ic-opnames. Het coördinatiecentrum verwacht dat de bezetting op de ic's komende week langzaam gaat dalen.

Op de verpleegafdelingen houden momenteel 441 coronapatiënten een bed bezet, 2 meer dan een dag eerder. De klinieken namen 59 nieuwe patiënten op met Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Ook de bezetting op de verpleegafdelingen zal volgens het LCPS komende tijd langzaam dalen.

660 mensen met corona

In totaal liggen er 660 mensen met corona in de Nederlandse ziekenhuizen. Het aantal ziekenhuisbedden dat bezet wordt gehouden door coronapatiënten schommelt al weken tussen ongeveer 650 en 700.

Om de druk op de ziekenhuiszorg zoveel mogelijk te spreiden, worden patiënten tussen regio's verdeeld. Zaterdag zijn er zeven patiënten verplaatst.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.