RCH-Pinguins deelt flinke tik uit aan naaste concurrent Euro Stars

Bart Slegers
Heemstede

RCH-Pinguins heeft ondanks de regenachtige zondag zeer goede zaken gedaan in de eerste klasse. De topper tegen Euro Stars werd in Heemsteeds voordeel beslist: 12-6.

Het was een waar slagfestijn bij RCH tegen Euro Stars op het eigen sportpark. Reikhalzend werd naar de topper uitgekeken. Grote kans namelijk dat in de verkorte competitie van slechts tien speelronden één van deze twee favorieten zich gaat meten met een hoofdklasser voor promotie.

Vooral de Heemstedenaren namen deze klus uiterst serieus en maakten gebruik van de kleine pitchersstaf bij de bezoekers uit Capelle aan den IJssel. Toch kwam de formatie van coach Marlon Frolijk meteen met 0-3 achter. Werper Dion Steyl moest meteen een homerun van Tim Rodenburg toestaan.

Dat kunstje herhaalde outfielder Darryl Williams de inning erna voor RCH met twee teamgenoten op de kussens. ,,Dat was wel bijzonder want het was jaren geleden dat Darryl een homerun sloeg. Wel een belangrijk moment”, blikte Frolijk terug.

Daarna was het RCH wat de klok sloeg. Vooral Rossini Frolijk liet zijn knuppel gelden met drie doubles. Zijn tweepitter met drie man aan boord gaf Euro Stars het laatste zetje richting de afgrond. ,,Dat was in de zevende inning en toen was het wel klaar. Toen kon ik nog twee andere werpers wat innings geven”, aldus Frolijk. ,,Enige minpunt is dat we het eerder hadden moeten afmaken.”

De linkshandige Lars Werkman had Steyl al afgelost na de zesde inning. Closer Timothy Richards had veel moeite in de negende slagbeurt om de laatste drie nullen te maken. Dat kostte RCH nog twee runs. Braden Lee maakte het karwei vervolgens af.

Frolijk: ,,Vooral offensief hebben we ons goed laten zien. Jammer dat het tweede duel niet door kon gaan, want we stonden met veel vertrouwen klaar.” Een wolkbreuk in Zuid-Holland zorgde ervoor dat de return werd afgelast.

Sparks Haarlem heeft onderin de punten hard nodig, want een degradatieplek willen de Haarlemmers in een vroeg stadium ver achter zich laten. Zaterdag zette Sparks een grote stap tegen het nog puntloze DSS/Kinheim 2.

Sparks won eclatant met 10-3 van de stadsgenoot. Alleen zondag ging het in de negende inning helemaal mis. Sparks ging met een 12-8 marge de slagbeurt in, maar na veel wijdballen en enkele hits pakte DSS/Kinheim alsnog met 12-13 de eerste zege van het seizoen.

,,Dit is een gigantische teleurstelling. We waren heer en meester, maar de laatste inning nekte ons”, aldus coach Rick Hetem, die DSS dichterbij ziet komen op de ranglijst.

Meer nieuws uit Sport Regionaal