Afghaans ambassadepersoneel met gezinnen bijna in Nederland

ANP Producties | Bron: ANP

De 207 ambassademedewerkers en hun gezinnen die zaterdag zijn geëvacueerd uit Kabul zijn allemaal onderweg naar Nederland of zijn hier al aangekomen. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten. Het gaat om mensen zonder Nederlands paspoort, voor wie het dagenlang moeilijk was om uit Afghanistan weg te komen.

De medewerkers zijn vrijwel de volledige Nederlandse ambassadestaf uit het land, meldde het ministerie zaterdag. Toen vorige week het personeel met een Nederlands paspoort werd geëvacueerd, bleven zij achter. Het was volgens het ministerie op dat moment niet mogelijk om ze het land uit te helpen. In de dagen daarna bleek dat ook ingewikkeld door de veiligheidssituatie in het land en met name rond de luchthaven.

Zaterdag bleek al dat de 207 evacués veilig de luchthaven van Kabul hadden bereikt. Ze zijn met meerdere vluchten het land uit geleid met tussenstops in veilige landen. Zondag stapte ook de laatste groep op het vliegtuig naar Nederland, zij landen naar verwachting later op de dag.

Waar de ambassademedewerkers nu zijn of naartoe gaan, kon het ministerie van Buitenlandse Zaken niet direct zeggen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.