Weer Europees succes softbalsters Olympia

Rob Spierenburg
Haarlem

De softbalsters van Olympia Haarlem hebben voor de derde maal in de clubhistorie de europacup voor bekerwinnaars veroverd.

Na toernooiwinst in 2016 en 2017 was het zaterdagavond in het noordoosten van Italië opnieuw raak. Nadat Olympia donderdagavond nog met 5-8 onderuit was gegaan in het groepsduel tegen de Italiaanse titelfavoriet Saronno, sleepten de Haarlemsen in de finale tegen datzelfde Saronno een zwaarbevochten 3-2 zege uit het vuur.

Na vijf innings waarin zowel pitcher Alyson Spinas als de van Tex Town Tigers ingehuurde Lindsey Meadows een run te slikken kregen, keek Olympia Haarlem tegen een 0-2 achterstand aan. In de eerste helft van de zesde inning keerde het tij. Na een honkslag van Lisa Hop en vier wijd voor Brenda Beers, kreeg de Italiaanse coach het Spaans benauwd. Zij haalde de Amerikaanse pitcher Kelly Barnhill naar de kant en bracht Guevara Limonta in stelling.

Met de eerste de beste bal van de nieuwkomer wist Dinet Oosting wel raad (ook zij werd van Tex Town Tigers een weekje ’geleend’) en bracht met een honkslag Lisa Hop over de thuisplaat: 1-2. Een gemiste vang in het Italiaanse outfield na een klap van Jessie van Aalst stelde Beers en de razendsnelle Oosting in staat om de 2-2 én de 3-2 binnen te lopen. Saronno kwam in de twee resterende slagbeurten niet meer tot scoren.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen