Leiders G7 overleggen dinsdag over Afghanistan

ANP Producties | Bron: ANP

De leiders van de G7-landen bespreken dinsdag op een videoconferentie de situatie in Afghanistan. De bedoeling is om tot een gemeenschappelijke aanpak te komen voor de evacuatie van mensen uit Afghanistan, voor de opvang van vluchtelingen en voor steun aan het Afghaanse volk.

"Het is van levensbelang dat de internationale gemeenschap samenwerkt om veilige evacuaties te garanderen, een humanitaire crisis te voorkomen en om het Afghaanse volk te steunen bij het veiligstellen van de resultaten van de afgelopen 20 jaar", schreef de Britse premier Boris Johnson zondag in de tweet waarin hij de datum bekendmaakte.

Het Verenigd Koninkrijk is momenteel voorzitter van de groep van rijke industriële landen, waarin ook Canada, Duitsland, Frankrijk, Japan, Italië en de Verenigde Staten zitten.

Afgelopen donderdag overlegden de ministers van Buitenlandse Zaken van de G7 al met elkaar over Afghanistan. Zij riepen toen de Taliban op om vrije doorgang te verlenen aan Afghanen die hun land willen verlaten.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.