Drie dagen lang Summer Park Sessions: ’Je kunt zien dat er veel talent in Velsen is’

Zangstudio Velsen op zaterdagmiddag.© United Photos/Toussaint Kluiters

Muziek uit musicals en films bij het optreden van Zangstudio Velsen.© United Photos/Toussaint Kluiters

1 / 2
Kees de Boer
Velsen-Zuid

Alderliefste op vrijdag, Krystl op zondag en een bont palet aan lokale gezelschappen verspreid over drie boeiende muziek-, zang- en dansdagen. De Summer Park Sessions, een driedaags mini-festival in park Velserbeek, waren het afgelopen weekend een welkome herstart van culturele activiteiten voor publiek in Velsen.

Drie dagen lang was er een bont palet aan optredens. Van bovengenoemde artiesten tot aan Rick Zwart, Mieke van der Hulst, Matthijs Schelvis, Robbert van Unnik en Maarten Redeker. Plus uitvoeringen van onder andere Zangstudio Velsen, muziekvereniging Soli en diverse koren.

Zaterdagmiddag is er een sfeervol optreden van Zangstudio Velsen. Leerlingen van de zangschool schotelen het publiek nummers uit musicals, films en eigen werk voor. Zo zingt Vera de Bruijn stemmig ’Man wanted’ uit de musical Copacabana en krijgen ook Floris, Nadesh en Shaula met ’Te ver gegaan’ uit de musical Aïda de handen op elkaar.

Energie

,,Ik kreeg gewoon energie van het publiek”, zegt Nadesh na afloop. ,,Ik wilde al heel lang weer voor een publiek zingen en nu kon het eindelijk weer. Terwijl ik stond te zingen, kreeg ik vleugels. Heel erg fijn.”

,,Ik vond het een geweldig optreden van deze zangschool ”, zegt bezoeker Kirsten Rijkeboer na afloop. ,,Je kunt zien dat er veel talent in Velsen is. En dan deze mooie plek in het bos. Ik heb genoten.”

Ook het nummer ’Into the unknown’ uit Frozen 2 dat zangeres Lynn Sangers aan het slot ten gehore brengt, klinkt loepzuiver. De zangeres heeft er zelf ook van genoten, zegt ze na afloop. ,,Het nummer duurt maar drie- en een halve minuut en is zo weer voorbij. Ik heb wel even mijn moment gepakt net. Het podium is echt mijn thuis. Dat had ik gemist.”

,,Ik heb leuke reacties gekregen”, vervolgt ze. ,,Iemand zei dat ik gegroeid was. Dat is natuurlijk leuk om te horen.”

Koeien

Summer Park Sessions is bedacht door de Velsense zanger en acteur Maarten Redeker. ,,Mooi dat mijn initiatief daadwerkelijk vorm heeft gekregen”, zegt hij. ,,Want het publiek heeft drie dagen lang kunnen genieten van mooie cultuur uit onze gemeente. Na een jaar met lege zalen en afgelastingen is het prachtig dat onze cultuursector weer kan laten zien wat het in huis heeft. En het was ook mooi dat er geen beperkingen waren. Omdat iedereen vooraf was getest, kon je je gedragen zoals voor corona. Het was eigenlijk net of corona niet bestond, zo voelde het. Er kon worden meegezongen, mensen omhelsden elkaar, ik vond het een feest om dat te zien. En bij de artiesten zag je dezelfde blijdschap. Als bij koeien die weer de wei in mogen.”

,,Dit smaakt echt naar meer”, vervolgt hij. ,,Ik hoop echt dat we het niet bij deze ene keer hoeven te laten en dat er volgend jaar een vervolg komt.”

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.