Wateroverlast op diverse plekken in het land door zware regenval

ANP Producties | Bron: ANP

Op diverse plekken in Nederland heeft hevige regenval voor veel wateroverlast gezorgd. De brandweer schoot zondag in verschillende plaatsen te hulp.

Zo kwamen er bij de meldkamer van de hulpdiensten in Friesland veel meldingen binnen van wateroverlast. De toegangswegen naar het Friese Woudsend werden zelfs afgezet en bij een aantal woningen en bedrijven stond het water binnen, aldus de brandweer. Een zeilschool in het dorp werd korte tijd ontruimd. Aan het einde van de middag waren de wegen weer toegankelijk en was de situatie in het dorp onder controle.

Ook in de provincie Utrecht was sprake van wateroverlast. De brandweer kreeg daarover vijftien meldingen binnen, voornamelijk uit Amersfoort en Bilthoven. In Bilthoven was een enorme hoosbui de veroorzaker, liet de gemeente De Bilt zondagmiddag weten. Ook hier zakte het water aan het eind van de middag weer. In Zuid-Holland kwamen er meldingen binnen uit onder meer Den Haag en Voorschoten. De brandweer schoot daar, net als in de provincie Utrecht, te hulp.

Op de A20 bij Rotterdam gold een snelheidsbeperking omdat er water op de weg lag, bevestigde de ANWB na berichtgeving van het AD. Op dezelfde snelweg in de buurt van Rotterdam was een ongeluk gebeurd dat mogelijk werd veroorzaakt door de wateroverlast, zei een woordvoerder.

Het KNMI had zondagochtend code geel uitgeroepen voor Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen omdat daar plaatselijk erg veel regen kon vallen. Rond 15.15 uur had het KNMI alle waarschuwingen weer afgeschaald naar groen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.