Toch een beetje het Wopsie Topsie kampgevoel

Ilvy (links), Azra en Scott.

Ilvy (links), Azra en Scott.© foto kees de boer

Kees de Boer
Santpoort-Noord

Allemaal atletiekspelletjes hebben ze gespeeld deze spelletjesdag, Ilvy, Azra en Scott. En zo direct gaan ze pannenkoeken eten.

Eigenlijk was het op het terrein van atletiekvereniging Suomi meer een kampdag van het Wopsie Topsiekamp, dat elke zomer wordt gehouden.

De negenjarige Ilvy vertelt dat ze met het hoogspringen wel één meter vijftien heeft gehaald.

„Ik heb met m’n zijkant gesprongen, toen ging ik over het touw en daarna kwam ik op mijn rug terecht. Het ging eigenlijk heel makkelijk.”

Zesjarige Scott is goed te spreken over zijn sprintcapaciteiten - ,,Ik heb heel hard gerend en gewonnen.’’ - en Azra (11) ging het hordenlopen goed af. „Weet je wat ook leuk was?”, zegt Ivy. „Speerwerpen. We gooiden met een dikke rubberen speer, die helemaal ging ronddraaien als je ’m weggooide.”

Verspringen

Niet alles ging van een leien dakje. Zo vertelt Scott dat hij het verspringen moeilijk vond. „Ik wilde heel ver springen, maar dat lukte niet. Toen had een ander jongetje van me gewonnen. En kogelstoten vond ik ook echt moeilijk. Die kogel was heel erg zwaar.”

Medeorganisator Ingrid Maas vertelt dat het Wopsie Topsie kamp - dat in Velsen al vanaf 1957 wordt gehouden in de zomervakantie - dit jaar tot één dag was ingekrompen.

„Vorig jaar kon het kamp niet doorgaan, dit jaar kon er gelukkig weer wat meer. Zo hebben we dit jaar de kinderen toch wat kunnen aanbieden. Normaal gesproken wordt er ook altijd overnacht in tenten. Daarom hebben we hier ook een grote tent op het terrein gezet. Zo heeft iedereen toch iets van een kampgevoel. Van samen spelen en van gezelligheid met elkaar. Echt top dat Suomi ons heeft gefaciliteerd om een dag van hun terrein gebruik te maken.”

Ook wat te vertellen?

Kees de Boer is nieuwsgierig naar uw verhaal. Dagelijks zwerft hij door Velsen maar u mag hem ook tippen: kees.de.boer@mediahuis.nl

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.