Vijf uur ’s ochtends je bed uit om Max Verstappen te spotten (in een geblindeerde auto)

Milo Lambers
Zandvoort

Met rijen dik stonden racefans vanaf het ochtendgloren bij de ingang van het Circuit Zandvoort in de hoop een glimp op te vangen van de racehelden. De fans van Max waren na afloop een beetje teleurgesteld.

De stercoureur kwam namelijk aan in een geblindeerde auto. ,,En dus zagen we niets van hem”, zeggen Yvette Martin en Eleni Koutellas teleurgesteld. ,,Iedereen zei dat hij daar inzat maar dat weten we dus niet zeker.”

De coureurs zijn donderdag op het circuit aanwezig voor media- en sponsorverplichtingen. Dat is racefans niet ontgaan. Op verschillende plekken bij het circuit, waaronder de hoofdingang, staan honderden mensen.

Martin en Koutellas, beiden 19 jaar oud, zijn donderdagochtend om vijf uur opgestaan om naar Zandvoort te gaan. ,,We hebben helaas geen kaarten. Donderdag is de rustigste dag dus besloten we vandaag te gaan. Naast Max zijn we ook fan van Lando Norris. Hij is een heel erg getalenteerde, jonge coureur. Hij gaat groot worden. We vinden het leuk om hem al vanaf het begin te volgen.”

Norris laat zich wel zien. ,,Twee keer zelfs. Hij moest snel weer weg omdat hij een afspraak had buiten het circuit.”

Meer nieuws uit Sport