Zo’n tweehonderd F1-fans feesten naast het campingterrein, anderhalve meter niet gehandhaafd [video]

© Mediahuis

Nina Eshuis
Zandvoort

Naast het terrein van de officiële Formule 1-camping, de ’538 Grand Prix Village’, wordt zaterdagavond volop gefeest. Naar schatting rond de tweehonderd personen staan dicht op elkaar te hossen bij het sportcafé naast de sporthal Cor Korverhal. Handhaving is niet aanwezig.

Op het campingterrein pal naast het Formule 1-circuit is het een redelijke kalme zaterdagavond. Onder een tentdoek drinken campinggasten een biertje met luide popmuziek op de achtergrond, ze zitten aan houten picknickbanken. Anderen zitten voor hun tent.

Tekst gaat door onder de foto

© Mediahuis

Maar een paar honderd meter verderop, voor de Cor Korverhal, gaat het er heel anders aan toe. Daar staan naar schatting zo’n tweehonderd F1-fans en vrijwilligers van de organisatie op een kluitje te dansen. Voor de sporthal staat een bar, ook in het sportcafé naast de sporthale staat een menigte dicht op elkaar te dansen.

Het campingterrein is alleen toegankelijk met een coronabewijs, maar het feestje voor de sporthal speelt zich af op vrij toegankelijk gebied. Op de 538 Grand Prix Village-camping slapen volgens de organisatie 4.800 mensen, onder wie 3.300 vrijwilligers.

Video’s Haarlems Dagblad / Mediahuis

Lees ook: Meer over de Dutch Grand Prix

Lees ook: Koning meldt zich verrassend al op zaterdag bij Dutch Grand Prix

Lees ook: Organisatie Dutch GP neemt maatregelen om fans beter te spreiden. ’Grote mensenmassa door technische storing’

Lees ook: Milieuactivist en tegenstander F1 deed dagje circuit, en had zowaar niets te klagen

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.