Koning: ’Nederland heeft zich tijdens Formule 1 van beste kant laten zien’ [video]

ANP
ZANDVOORT

Koning Willem-Alexander heeft genoten van de Formule 1-race op het circuit van Zandvoort. Hij was de hele race aanwezig en had Max Verstappen zien winnen. „Ik heb zeker meegezongen met het volkslied en heb met name genoten van de passie van alle mensen hier”, zei hij op Ziggo Sport.

„Het was een waanzinnige race met de gedroomde winnaar en ik geef ook een felicitatie aan alle Nederlanders die de Lewis Hamilton hebben gerespecteerd en begroet en gewaardeerd voor wat hij kan. Het was een sportief evenement. Nederland heeft zich van zijn beste kant laten zien.”

Voorafgaande aan de Dutch Grand Prix was er vrees dat de fanatieke supporters van Verstappen zijn Britse rivaal Hamilton zouden uitjoelen. Bij voorgaande races was dat wel gebeurd, vooral omdat Hamilton tijdens de Britse Grand Prix op Silverstone Verstappen in het begin van de race van de baan had gereden.

In Zandvoort was tijdens de vrije trainingen op vrijdag en bij de kwalificatie op zaterdag wel wat gejuich te horen als het Hamilton tegenzat, maar op de racedag werd ook de zevenvoudig wereldkampioen, tot groot genoegen van de koning, omarmd door de 70.000 toeschouwers.

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en twee van hun dochters brachten zo’n twee uur voor de start van de Dutch GP een bezoek aan Verstappen in de pitsstraat op het circuit. De Nederlandse coureur gaf een kijkje in zijn pitbox en de cockpit van zijn Red Bull-bolide. De koninklijke familie liep daarna onder begeleiding van circuitdirecteur Robert van Overdijk door de pitsstraat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.