Winnend RCH-Pinguins maakt met Euro Stars nog steeds de dienst uit in eerste klasse

Bart Slegers
Heemstede

RCH-Pinguins maakte ook dit weekend geen misstappen. Neptunus Tridents werd zonder heel veel problemen aan de kant gezet. De Heemstedenaren wonnen met 12-3 en 6-1.

Het was vooral de pitchtng bij RCH die zeer goed was verzorgd afgelopen weekend. Zaterdag maakte Maickel Rietel gehakt van de slagploeg van Tridents, een ploeg die over het algemeen toch bulkt van het talent.

RCH had alleen veel moeite met de korte stop van de Rotterdammers. ,,Deze jongen las de worpen van Maickel als enige en ook in het veld maakte dit talent bizarre plays. Die kan zo naar de hoofdklasse, maar bij Neptunus heeft hij drie spelers voor zich op die positie”, zo klonken de lovende woorden van RCH-coach Marlon Frolijk.

Toch volgde er zaterdag op bezoek bij Tridents een eclatante zege. Daar kwam een dag later ook een tiende zege bij. Al kostte deze wat meer moeite. Dion Steijl was op de heuvel wel zeer dominant en herstelde zich op die manier van een mindere dag vorige week.

RCH stond tot aan de zevende slagbeurt slechts met 1-0 voor en vooral aan slag had Frolijk toch wat aanmerkingen. ,,We moeten in de line-up nog dat stapje maken om de bal beter te raken en niet op de poppetjes. We slaan wel op de juiste ballen, maar er komt nog te weinig uit in sommige wedstrijden.”

Omdat Euro Stars ook twee overwinningen over de streep trok, is het uitkijken naar de clash op dinsdag 14 september alvast begonnen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen