Davina Michelle: ’Er is geen verschil tussen de Grand Prix en een festival’

Davina Michelle.

Davina Michelle.© ANP / Remko de Waal

ANP
ZANDVOORT

De Dutch Grand Prix in Zandvoort was gewoon een festival. Dat zei zangeres Davina Michelle maandag in het programma HLF8.

De zangeres trad zondag op bij de Dutch Grand Prix in Zandvoort, waar zij het volkslied zong. „Dit was een festival, en daarom lag alles onder vuur”, vertelde de zangeres in de SBS-talkshow van Johnny de Mol. „Wat ik deed was een ereding. Als ik was gevraagd om met een show gratis het publiek warm te houden, had ik het ook niet gedaan.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Armin van Buuren en Davina Michelle.

Armin van Buuren en Davina Michelle.© ANP / Remko de Waal

Michelle denkt dat het demissionaire kabinet het nu niet meer kan maken om festivals nog steeds niet door te laten gaan. De entertainmentsector was de afgelopen weken woest omdat voetbalwedstrijden en de Grand Prix wel mochten, maar festivals en concerten niet.

Chef’Special

Ook ontstond er ophef nadat Haarlemmer Joshua Nolet, de frontman van de band Chef’Special, bekend had gemaakt dat artiesten werd gevraagd gratis op te treden tijdens het evenement. Davina Michelle zei daarop dat zij slechts wilde optreden als andere artiesten betaald zouden krijgen. De organisatie van de Dutch Grand Prix besloot dat vervolgens te doen.

(Tekst gaat door onder de foto)

Davina Michelle zingt het volkslied.

Davina Michelle zingt het volkslied.© ANP / Remko de Waal

Bij de Grand Prix liep het publiek ook heen en weer, waren er optredens en logeerden gasten op een camping. Demissionair coronaminister Hugo de Jonge erkende vrijdag te zien dat ’de praktijk schuurt met de regels’. Volgens het kabinet mocht de Dutch Grand Prix doorgaan omdat het om een geplaceerd evenement ging. Prins Bernhard, mede-eigenaar van het circuit in Zandvoort, stelde vrijdag dat de organisatie alles goed heeft gedaan.

„We hebben nu laten zien dat het gewoon kan”, beklemtoonde Davina in HLF8. „Er is geen verschil tussen dit evenement en de festivals. Dus let’s go!”

Lees ook: Festivalorganisatoren kijken met enig cynisme naar Dutch Grand Prix. ’Dit was gewoon een festival’

Lees ook: Davina Michelle zingt volkslied voor volle tribunes in Zandvoort [video]

Lees ook: Grand Prix is ’geen verkapt festival’, stelt de gemeente Zandvoort. ’De acts zijn bedoeld om mensen op hun plek te houden’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.