Rapid, KIOS en Haarlem beginnen alle drie teleurstellend aan het nieuwe korfbalseizoen

Rapid speelster Femke Huijsman heeft louter oog voor de bal.

Rapid speelster Femke Huijsman heeft louter oog voor de bal.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Pim Lemmers
Haarlem

De start van het nieuwe seizoen verliep voor de korfballers van KIOS, Haarlem en Rapid niet zoals gehoopt.

Eersteklasser (D) KIOS uit Nieuw-Vennep had zaterdag uit bij Die Haghe geen schijn van kans, getuige de 26-13 nederlaag. Het duel tussen OKV en Haarlem in de tweede klasse F ging contant gelijk op. Uiteindelijk moest Haarlem toch zijn meerdere erkennen: 12-10.

Ook Rapid bleef zaterdag zonder punten. De ploeg van Richard Stolte verloor na een uur spelen voor eigen publiek met 7-13 van Weidevogels. ,,De wil om te winnen ontbrak vandaag in de ploeg”, verzuchtte Stolte na afloop van het verlies.

De tweedeklasser H kampt met name bij de dames met personele problemen. De trainer-coach moet komende weken puzzelen om vier dames op te kunnen stellen. Doelstelling is om dit veldseizoen bij de bovenste drie clubs te eindigen. Bij het herenkwartet maakte zaterdag Aron Neijmeijer zijn debuut. De korfballer speelde twaalf seizoenen lang bij Viko uit Vianen. Zijn positieve drive binnen het team is een van zijn sterke kanten. Maar Nieijmeijer kon tegen Weidevogels het verschil niet maken. De Haarlemmers waren duidelijk niet bij de les en werden door de bezoekers op alle fronten afgetroefd. Alleen het begin van het duel was voor de thuisclub. Marnix Dekker, hij scoorde in totaal driemaal, scoorde de 1-0 en 2-0. Daarna was de koek op.

Bij rust stond het achttal op een 5-9 achterstand. In het tweede helft kon de thuisclub opnieuw aanvallend geen vuist maken en verloor het kansloos met 7-13. ,,Op Marnix na heeft de ploeg onder zijn kunnen gespeeld. Daarnaast hebben wij te veel kansen gemist”, aldus Stolte.

Meer nieuws uit Sport Regionaal