Drie dappere dames op het dorpsfeest in Driehuis

Doris, Marije en Lotte hielden het lang vol.

Doris, Marije en Lotte hielden het lang vol.© foto kees de boer

Kees de Boer
Driehuis

Ze noemen zichzelf de ’3 House Beach Posse Kids’, Marije, Doris en Lotte. Op het Dorpsfeest Driehuis hebben ze met bijna alles meegedaan.

Waar ze samen veel lol aan beleefd hebben, was het rodeo rijden. Op een berg zand op de Driehuizerkerweg staat deze middag een levensgrote mechanische stier, waarop je zo lang mogelijk moet blijven zitten. `

Wat het geheim is om dat goed te doen?

,,Je moet ontspannen blijven en niet gaan klemmen”, legt Lotte uit. ,,Je moet ook erg goed opletten”, vult Marije haar vriendin aan. ,,Je moet de hele tijd met je heupen meebewegen en tegelijkertijd ontspannen. Dan kun je het een tijdje volhouden. Maar het is wel heel hobbelig hoor, zo’n ding.”

Dat blijkt even later, wanneer de meisjes een nieuwe poging wagen. Begint het mechanische monster aanvankelijk rustig, al snel wordt het tempo door de man aan de knoppen opgevoerd. ,,Herman wordt bozer”, zegt hij, ten teken dat de rit wilder wordt. ,,Blijf zitten!”, moedigt een jongetje aan. ,,Hou vol, hou vol! Jullie kunnen het.”

De drie vriendinnen weten het nog lang vol te houden: pas na ruim een halve minuut worden ze van de stier afgeworpen.

De meiden vertellen dat ze aan van alles hebben meegedaan: van het kijken naar een flamengo-danseres tot aan dromen vangen, van de silent disco tot aan het confetti-dansen.

,,Alleen aan de pubquiz hebben we niet meegedaan”, zegt Marije. ,,Die kon ik trouwens wel horen door het slaapkamerraam toen ik in mijn bed lag.”

Ondertussen heeft een man op de stier plaatsgenomen. Enigszins onwennig en met een nerveuze glimlach op zijn gezicht wordt hij rondgedraaid. ,,O jee, hij klemt”, zegt Lotte. ,,Die gaat snel vallen, let maar op.”

Dat klopt inderdaad, want een paar tellen later ligt de arme cowboy voorover in het zand.

Lotte kijkt naar Doris: ,,Zie je wel, ik had het gezegd. Die man kan gewoon niet ontspannen.”

Ook wat te vertellen?

Kees de Boer is nieuwsgierig naar uw verhaal. Dagelijks zwerft hij door Velsen maar u mag hem ook tippen: kees.de.boer@mediahuis.nl

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.