Uitbundige landschappen en ingetogen werk van Jan Hollenberg te zien in ’t Mosterdzaadje

Mijzenpolder van Jan Hollenberg.

Mijzenpolder van Jan Hollenberg.

Van onze verslaggever
Santpoort-Noord

De kleurrijke Noord-Hollandse landschappen van kunstschilder Jan Hollenberg (1947) zijn te bewonderen in ’t Mosterdzaadje.

In september en oktober worden de schilderijen tentoongesteld. Jan Hollenberg werkte aanvankelijk op de tuinderij van zijn vader, maar schoolde zich om tot timmerman. Zo kwam hij in de bouw te werken. Maar van 1980 tot 1986 deed hij de avondopleiding aan de Rietveld academie in Amsterdam. Hij studeerde af in vrije grafiek en schilderen.

Hij maakte veel grafiek waaronder litho’s, etsen en houtsneden. Die werden in binn- en buitenland geëxposeerd. Jarenlang was hij een van de beheerders van Grafisch Atelier Alkmaar. De laatste jaren is hij meer gaan schilderen met acrylverf.

Sfeervol

Het landschap heeft altijd als een rode draad door zijn schilderwerk gelopen. Soms uitstapjes naar veemarkten en stillevens. In de landschappen zit vaak een mate van abstractie door penseelstreek en expressief kleurgebruik. Maar naast de uitbundige landschappen kan hij een onderwerp ook ingehouden van kleur heel sfeervol verbeelden.

Op de tentoonstelling in ’t Mosterdzaadje zal een mix van dat alles te zien zijn. De schilderijen zijn te bezichtigen bij de concerten of op afspraak met de kunstenaar zelf.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.