Rabobank sluit definitief kantoren in IJmuiden, Haarlem en Heemstede. ’Steeds meer klanten regelen hun bankzaken online’

Het kantoor van de Rabobank aan het Stationsplein in Beverwijk blijft wel open.

Het kantoor van de Rabobank aan het Stationsplein in Beverwijk blijft wel open.© Foto Annemiek Jansen

Annemiek Jansen
IJmond

De Rabobank Haarlem-IJmond sluit definitief het kantoor aan de Dokweg in IJmuiden. Het kantoor is al sinds eind van het vorig jaar dicht, maar dat was tijdelijk. Nu maakt de Rabobank bekend het kantoor helemaal niet meer open te doen.

Dat geldt ook voor het kantoor aan het Julianapark in Haarlem en de Binnenweg in Heemstede. Klanten worden doorverwezen naar de kantoren aan het Stationsplein in Beverwijk en de Dreef in Haarlem.

„Doordat steeds meer klanten hun bankzaken online regelen, mede door de coronacrisis, is de digitalisering gaan versnellen”, legt Jerry Notenboom, directeur coöperatieve Rabobank Haarlem-IJmond, uit. „Dit heeft ons doen besluiten om deze kantoren niet meer te openen. Onze kantoren op de Dreef en Stationsplein blijven open voor alle bankzaken.”

Geldautomaten

De Rabobank heeft gemerkt dat steeds meer klanten hun bankzaken via internet of de Rabo App regelen. ’Eenvoudig en snel, wanneer het hen uitkomt’, voegt de bank toe. Daarnaast maken de geldautomaten van alle banken plaats voor de gele automaten van Geldmaat. Hierdoor zijn er binnenkort geen automaten meer binnen in Rabokantoren aanwezig. Dit alles leidt ertoe dat steeds minder mensen een bankkantoor bezoeken en is het niet meer nodig om de drie tijdelijk gesloten kantoren nog te openen.

Behalve voor de dagelijkse bankzaken kunnen klanten van de Rabobank ook voor bijvoorbeeld een gespecialiseerd advies over de hypotheek online bij de bank terecht. Dat gaat dan via een videogesprek, of via een telefoongesprek. Al kan er ook nog een afspraak thuis of op een van de kantoren gemaakt worden.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.