Erepenning van badmintonbond voor totaal verraste Marjan Ridder

Marjan Ridder werd gehuldigd voor ruim 50 jaar trainerschap bij Duinwijck.© Foto United Photos/Laurens Bosch

Theo Plasschaert
Haarlem

Marjan Ridder-Luesken is zaterdag door Badminton Nederland onderscheiden met de zilveren erepenning. De onderscheiding is toegekend voor haar langdurige, aantoonbare uitvoering van meerdere functies die de ontwikkeling van de badmintonsport hebben bevorderd.

De 68-jarige Haarlemse, echtgenote van veelvoudig nationaal kampioen Rob Ridder, is gedurende inmiddels 53 (!) jaar jeugdtrainer bij de club Duinwijck. In die periode hebben naar schatting tussen de 2000 en 3000 kinderen les van haar gehad, onder wie de latere topspelers Jacco Arends, Jorrit de Ruiter, zoon Koen Ridder en Paula Rip.

Zelf werd ze als speelster samen met Joke van Beusekom als eerste en tot op heden enig Nederlandse koppel tweede op een wereldkampioenschap. Dat was in 1977. Gedurende een lange periode was ze docent voor de bond en incidenteel deed ze coachingswerk voor de regio- en de nationale selectie.

Ridder was totaal verrast door de bondsonderscheiding die voorafgaand aan de competitiewedstrijd van de hoofdmacht tegen Velo werd uitgereikt ,, Zolang het nog goed gaat ga ik door, maar nu wel als assistent van onze hoofdtrainster Sophie Brown. Daardoor ben ik niet meer eindverantwoordelijk en dat voelt wel prettig.”

Herman Leidelmeijer (75) voormalig topspeler en trainer/coach werd benoemd tot lid van verdienste van de Haarlemse club.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen