Inzetbaarheid van aanvallers Glynor Plet, Rashaan Fernandes en Rein Smit onzeker bij Telstar voor ’Van Gaal-wedstrijd’ tegen Jong AZ

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Trainer Andries Jonker hoopt dat het mediacircus rond het optreden van Louis van Gaal als hoofdtrainer van Telstar een positieve invloed heeft op de wedstrijd tegen Jong AZ.

In het teken van een loterij voor het goede doel is Louis van Gaal vrijdag eenmalig trainer van Telstar. Woensdag gaf hij al een training die massaal werd bezocht door publiek en media. De voorbereiding van Telstar is dus bepaald anders dan doorgaans op een gewone competitiewedstrijd. ,,We hebben te maken met een ongekend mediacircus. Dat zijn de jongens niet gewend”, zegt Jonker. ,,Van Gaal heeft zich ook nadrukkelijk bemoeid met de training en zijn mening gegeven over het spel van ons. Het is de bedoeling dat iedereen binnen de club daar zijn voordeel mee doet.”

Telstar treft vrijdag de koploper van de eerste divisie. Jonker is onder de indruk: ,,Het is een indrukwekkende serie die Jong AZ heeft neergezet. Aan de andere lijdt iedereen in deze competitie puntverlies. Ze zijn niet ongeslagen.”

Bij Telstar kampen drie spelers nog met fysieke klachten. Glynor Plet, Rashaan Fernandes en Rein Smit hebben deze week niet volledig meegetraind met de groep. Jonker geeft aan dat hij in overleg met de medische staf zal beslissen of zij inzetbaar zijn voor het duel tegen Jong AZ.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen