Ook Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk houdt anderhalvemeterregel voorlopig in stand

In maart dit jaar landde regelmatig de Lifeliner 5 op het Rode Kruis Ziekenhuis om een coronapatiënt op te halen. Omdat de coronacijfers blijven dalen, kunnen de maatregelen worden afgeschaald.

In maart dit jaar landde regelmatig de Lifeliner 5 op het Rode Kruis Ziekenhuis om een coronapatiënt op te halen. Omdat de coronacijfers blijven dalen, kunnen de maatregelen worden afgeschaald.© Archieffoto Mizzle Media/Niels Folkers

Carlo Nijveen
Beverwijk

In het Beverwijkse Rode Kruis Ziekenhuis komt de anderhalvemeterregel (voorlopig) nog niet te vervallen. Ook andere ziekenhuizen in de regio houden deze maatregel in stand.

,,In het ziekenhuis hebben we te maken met kwetsbare patiënten. Bij sommigen van hen werkt het coronavaccin soms niet of minder goed. Het afstand houden, beschermt deze patiënten tegen het risico op overdracht van covid-19’’, aldus het ziekenhuis in Beverwijk.

De anderhalvemeterregel blijft niet alleen gelden voor bezoekers, maar ook voor RKZ-personeel. Als afstand houden voor personeel tijdens het werk (en elders onderling) niet mogelijk is, dan moeten medewerkers een neusmondmasker dragen.

Draaideur

Een aantal andere coronamaatregelen wordt in het RKZ wel afgeschaft. Zo is in de draaideur bij de ingang van het ziekenhuis geen maximum van twee personen meer van toepassing. En bij de lift vervalt het maximum van drie personen. De aparte personeelsingang en -uitgang bij het zogenoemde Atrium komen te vervallen, zo ook de aparte in- en uitgang voor bezoekers.

Voor het bezoek blijft gelden: één bezoeker tegelijk bij een patiënt. Bezoekers van de polikliniek van het RKZ mogen in principe niet worden begeleid door familieleden of anderen, tenzij de patiënt toestemming heeft van de zorgverlener.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.