Wijkertunnel gaat enkele nachten dicht voor verkeer. Extra reistijd via Velsertunnel: twee minuten

De Wijkertunnel richting Haarlem.© archieffoto Ronald Goedheer

Van onze verslaggeefster
Beverwijk

De Wijkertunnel is komende week een aantal nachten dicht. Vaak is het maar een tunnelbuis. Het verkeer wordt omgeleid via de Velsertunnel. Volgens Rijkswaterstaat bedraagt de extra reistijd twee minuten.

De tunnelbuis richting Haarlem is vooral dicht: van woensdag 21 uur tot donderdag 5 uur dicht, van vrijdag 21 uur tot zaterdag 8 uur en van zondag 20.30 uur tot maandag 5 uur. Richting Alkmaar is de tunnel dicht van donderdag 21 uur tot vrijdag 5 uur.

De verkeerssignalering vlak voor de Wijkertunnel aan de zuidzijde is van zaterdag 8 tot maandag 5 uur in beide richtingen buiten bedrijf. De maximaal toegestane snelheid is 70 km per uur. De extra reistijd bedraagt vijf tot tien minuten.

Om de Wijkertunnel (A9) in goede conditie te houden vindt er onderhoud plaats tijdens drie weekeinden aan onder andere de verkeerssignalering. Dit is het laatste weekeinde.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van: www.rws.nl/werkzaamheden.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.