Verbeterdebuurt en Waaksamen samengevoegd tot ‘Fixi’: één platform voor melden overlast Beverwijk

© Foto Gemeente Beverwijk

Richard Stekelenburg
Beverwijk

Beverwijk neemt afscheid van meldingssystemen voor overlast Verbeterdebuurt en WaakSamen. Vanaf dit weekend is Fixi het nieuwe platform voor meldingen.

Met samenvoegen van de eerdere systemen denkt de gemeente het inwoners en ondernemers makkelijker te maken overlast te melden. Bijkomend voordeel is dat buurgemeente Heemskerk Fixi ook gebruikt. Het melden stopt zodoende niet bij de gemeentegrens, zoals de gemeente stelt.

Om Fixi onder de aandacht te brengen wordt een publiekscampagne gehouden onder de noemer #EchteWijker. Deze campagne is bedoeld om de meldingsbereidheid onder inwoners te verhogen en zodoende te komen tot een schoon, heel en veilig Beverwijk.

Fixi is te downloaden als app en bereikbaar via de website www.beverwijk.nl/fixi.

De apps Verbeterdebuurt en WaakSamen worden vanaf nu niet meer door de gemeente ondersteund. Daar meldingen doen is vanaf nu dus zinloos.

Het samenvoegen van de systemen is de uitkomt van een onderzoek dat de gemeente eerder dit jaar liet uitvoeren. De WaakSamen-app, die in 2018 werd gelanceerd in Beverwijk, lag vorig jaar al een tijd stil omdat hij niet voldeed aan de privacy-voorschriften in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.