Ajax-trainer Ten Hag mist scherpte en focus bij zijn spelers [video]

© ANP

ANP
Amsterdam

Ajax-trainer Erik ten Hag was zondag na de nederlaag tegen FC Utrecht (0-1) kritisch op zijn spelers. "We stonden vanaf de eerste minuut niet 'aan'. Dat betekent 100 procent tempo op de mat en focus. Dat was er duidelijk niet, dan loop je achter de feiten aan", aldus de coach van de Amsterdammers tegen ESPN.

Ajax kreeg in de eerste 10 minuten via David Neres en Sébastien Haller twee kansen. "Die moeten binnen, op ons niveau. Dan loopt zo'n wedstrijd heel anders", zei Ten Hag. "Ook in het vervolg van de eerste helft was het tempo te laag. Dan loop je tegen schade aan."

Ten Hag had ook complimenten voor zijn oude werkgever. "FC Utrecht stond hartstikke goed, compact. Maar het is aan ons om ruimte te creëren. Onze creatievelingen hadden het net niet helemaal. Dit is bitter, dit komt aan. Dit soort tikken krijg je gedurende het seizoen. We zullen een andere mentaliteit aan de dag moeten leggen."

Jurriën Timber kon zich vinden in de kritiek en vond dat Ajax de nederlaag aan zichzelf te wijten had. "Het tempo was te laag, er was weinig beweging", zei de verdediger tegen ESPN. "We hebben niet heel veel gecreëerd, het was gewoon niet best."

Django Warmerdam maakte in de Johan Cruijff ArenA in de 77e minuut het doelpunt. Het betekende voor Ajax de tweede tegentreffer dit seizoen. Een slotoffensief van de Amsterdammers leverde niets meer op.

Timber: "Het was geen leuk sfeertje na afloop, door de trainer wordt er dan wel wat gezegd." Quinten Timber, het broertje van Jurriën die inviel bij FC Utrecht, had meer reden tot lachen. "Gelukkig ga ik morgen naar het Nederlands elftal, dan hoor ik hem even niet", aldus Jurriën.

Middenvelder Davy Klaassen deelde de mening van zijn ploeggenoot over het spel van Ajax. "We waren niet top vandaag. FC Utrecht probeerde ons spel te ontregelen, maar ze probeerden zelf ook nog wel wat. Ze hebben het goed gedaan, maar ik vind dat wij gewoon van Utrecht moeten winnen."

Klaassen is, nadat hij is teruggekeerd van een blessure, zijn plek op het middenveld kwijtgeraakt aan Steven Berghuis. "Ik wil gewoon spelen, dat is duidelijk denk ik. Ik vind Steven een hele goede speler en jongen, maar iedereen wil spelen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen