Verdiende zege voor sterk Kagia op ’buurman’ Van Nispen

Rinus van der Lugt
Lisserbroek

Kagia, dat vorige week vrij was, is de competitie goed van start gegaan. In de burenruzie tegen Van Nispen werd een verdiende maar moeizame 1-0 overwinning behaald.

,,Moeizaam omdat wij eigenlijk meer afstand van Van Nispen hadden moeten nemen”, keek Kagia-trainer Hein Leliveld op de wedstrijd terug. ,,Vooral in de eerste helft hebben wij daar de kansen voor gehad.”

Dat de thuisploeg het heft in handen zou nemen, was echter niet verrassend. De ploeg uit De Zilk speelt nu eenmaal vanuit een gesloten verdediging en probeert via snelle uitvallen gevaarlijk te worden. Kagia had de zaak echter dermate goed onder controle dat de bezoekers niet hun geliefde spel konden spelen.

,,Het eerste uur hebben wij uitstekend gespeeld. Het daaropvolgende kwartier was het minder en het laatste kwartier hadden wij het moeilijk”, analyseerde Leliveld. In de periode dat de thuisploeg uitstekend voor de dag kwam, hadden de spelers alle spanning uit de ontmoeting kunnen halen door beter met de kansen om te springen.

Pas tien minuten na de wissel was het Mitchell Griekspoor die zijn ploeg aan de leiding wist te brengen. ,,Ook na die periode kregen wij een paar goede kansen, maar hadden wij pech dat Thijs van der Schinkel de paal raakte.”

Omdat de zenuwen bij de thuisploeg de overhand kregen en de formatie van trainer Stephan Spruijt opportunistisch ging spelen, werd Kagia in de defensie gedrukt.

Leliveld: ,,Het laatste kwartier was van onze kant slordig. Uiteindelijk was ik nog blij dat de scheidsrechter affloot, want het had ook zomaar nog gelijk kunnen worden.”

tweede klasse zat.

KagiaVan Nispen1-0

55. Griekspoor.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen