Nieuw-Zeeland scherpt grensbeleid aan voor buitenlanders

ANP Producties | Bron: ANP

Nieuw-Zeeland heeft aangekondigd dat het grensbeleid wordt aangescherpt voor buitenlanders. Reizigers van 17 jaar en ouder die met het vliegtuig arriveren moeten vanaf 1 november volledig zijn gevaccineerd tegen het coronavirus om het land nog binnen te komen, maakte verantwoordelijk minister Chris Hipkins bekend.

Nieuw-Zeeland zit al anderhalf jaar grotendeels op slot voor buitenlanders. Paspoorthouders en buitenlanders met een verblijfsvergunning komen het land nog wel in. Die laatste groep krijgt nu te maken met de vaccinatieplicht. Daarnaast moeten alle reizigers na aankomst twee weken in quarantaine.

Air New Zealand, de nationale luchtvaartmaatschappij van het land, heeft ook al aangekondigd vanaf februari op internationale vluchten geen passagiers meer te accepteren die niet gevaccineerd zijn. Enige uitzondering zijn mensen die kunnen aantonen dat inenting vanwege medische redenen niet mogelijk is.

Nieuw-Zeeland heeft tot dusver kunnen voorkomen dat het coronavirus op grote schaal om zich heen grijpt. Er zijn minder dan 30 sterfgevallen gemeld op een bevolking van circa 5 miljoen mensen. Minister Hipkins liet weten dat wordt gekozen voor een nog strenger grensbeleid om "de kans verder te verkleinen dat het virus langs onze grens komt".

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.