Seizoen van Pioniers en DSS/Kinheim zit er door vele regen nog niet op

Theo Plasschaert
Haarlem

De spreekwoordelijke eer is het enige dat nog op het spel staat als DSS/Kinheim en Pioniers maandag en dinsdag tegen elkaar spelen. Afgelopen weekeinde ging door de vele regenval een streep door de duels.

Donderdag wist Pioniers zich te handhaven in de hoofdklasse door met 7-9 te winnen van de Haarlemmers. Zaterdag bleek het duurste honkbalveld van Nederland op voorhand weer eens onbespeelbaar. Spelen op het tweede veld mocht niet van de bond omdat daar geen camera’s hangen voor de live-streaming. Ook de laatste wedstrijd in het Pim Mulier Stadion kon niet doorgaan door de overvloedige regen. en moet vooralsnog maandag worden ingehaald. Naast deze duels staat voor Pioniers ook zaterdag nog het inhaalduel tegen Quick Amersfoort op het programma.

DSS-Kinheim zal volgend jaar opnieuw en voor de laatste maal onder leiding staan van hoofdcoach Michael Crouwel. De Haarlemmer houdt het dan na zo’n vijftien jaar coaching voor gezien. Hij moet eerst nog op zoek naar twee nieuwe assistenten omdat David Bergman en Dave Zijlstra vanwege werkverplichtingen niet meer beschikbaar zijn. Zolang de echte fusie besprekingen tussen beide clubs stil liggen wordt er door de teams 1, 2 en 3 gespeeld op basis van een sportieve samenwerkingsovereenkomst. Zeker is wel dat oud international Tom Stuifbergen (33) het na een lange carrière voor gezien houdt. Ook collega Glenn Wassink vindt het tijd voor andere zaken.

Pioniers-coach Mervin Gario is er nog niet uit of hij er een vijfde seizoen aan wil vastknopen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen