HBC speelt met Altior in eerste bedrijf en vergeet grote uitslag neer te zetten na de rust

Bart Slegers
Heemstede

HBC klaarde het klusje al in de eerste helft tegen Altior. De Heemstedenaren wonnen afgetekend met 3-0.

Eigenlijk zag Jasper Ketting, trainer van tweedeklasser HBC, zijn ploeg vorige week nog beter spelen. Toen was een gelijkspel het maximaal haalbare. ,,Nu speelden we een uur lang met veel energie en bezieling. Daarna verdween dat uit het spel en dus was het laatste half uur niet leuk meer om naar te kijken. Ik vind namelijk dat we ongeacht de stand het publiek negentig minuten voetbal moeten voorschotelen.”

Het was ook de enige kritische kanttekening van Ketting, want voor de rust was HBC heer en meester en wist Altior niet waar ze het zoeken moest. De thuisploeg werd geholpen door een hele snelle treffer. In zijn eerste competitiewedstrijd voor het thuispubliek scoorde middenvelder Zeno van Oijen de snelle 1-0. Van Oijen kwam afgelopen zomer over van Velsen. Daarna ontpopte Sven Wierda zich als het eindstation. De aanvaller was de vormgever van de andere twee treffers.

Ketting was blij met de uitslag maar keek ook alweer verder naar de komende maanden. ,,Het prettige is gewoon dat we 17, 18 spelers hebben die ik allemaal zo kan opstellen. Daar worden we geenszins slechter van. Dus speelde Zeno voor de rust nog meer als aanvallende middenvelder. Na de rust had ik hem na enkele wissels in een controlerende rol geposteerd. Ook omdat Mark Mul niet kon spelen vandaag.”

Ketting gaf aan dat een brede selectie wel eens een essentiële rol kan gaan spelen dit seizoen. ,,We hebben natuurlijk anderhalf jaar lang amper wedstrijden kunnen spelen. Dus ik denk dat het aantal blessures daarmee omhoog gaat. Dan is het cruciaal hoe sterk je in de breedte bent. Maar goed, ik hoorde dat er ook vijf clubs in onze klasse de overstap naar het zaterdagvoetbal hebben aangevraagd. Ik ben wel benieuwd hoe de KNVB daarmee omgaat.”

Overige uitslagen:

Schoten-RVC ’33 2-1. Doelpunten Schoten: Ket en Auwerda. ASC-DIOS 2-5. Doelpunten DIOS: Boxterman, Hoefkens, Suykerland, Noordam en Boomgaard.

Pancratius-KDO 1-0. Doelpunt Pancratius: Oosterhoff.

Bart Slegers

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen