Don Rutte man van de wedstrijd bij Spaarnwoude met een hattrick tegen Aalsmeer: 0-4

Simon Luybé
Aalsmeer

Na het gelijke spel tegen Alliance’22 wist Spaarnwoude zondag met 0-4 te winnen van en bij Aalsmeer. Een ongekende luxe.

Was vorige week Mark Visser de gevierde man met twee treffers, ploeggenoot Don Rutte wist hem te overtreffen. De aanvaller scoorde drie keer. Er was ook een eigen doelpunt van Aalsmeer.

,,Het begon onwennig en het kunstgrasveld leek wel hoogpolig. Maar bij de eerste de beste aanval was het bijna 0-1 na een kopbal van Don Rutte”, had trainer Stephan Spruijt gezien.

Het gewenste doelpunt viel na vijfentwintig minuten spelen. Op aangeven van Jorri van der Aar opende Rutte nu wel de score. Nadat Rutte in de tweede helft de stand verdubbelde was het verzet van Aalsmeer gebroken. Aalsmeer probeerde het met vier spitsen maar dat speelde Rutte en zijn kompanen in de kaart. Een eigen doelpunt en Rutte, die de buitenspelval omzeilde, maakte het feest in Spaarndam compleet: 0-4.

,,Geef Don geen ruimte, dan gebeurt er dit. Hij is beperkt met passeren maar vandaag op zijn sterke punt benut.” Het teamgevoel bij Spaarnwoude is groot en dat zullen zij nodig hebben. Zo voelde de geblesseerde Joey Hoogeboom zich niet te groot om te vlaggen. En toonde iedereen, net als in het duel tegen Alliance, een enorme werklust.

Dat ontbrak bij Aalsmeer, had Spruijt gezien. ,,Daar hebben wij van geprofiteerd. En dat moet ook wel. Wij moeten ons niet meten met ploegen als Swift, Sporting Martinus en ZSGO. De huidige tweede plaats is niet reëel maar geeft vertrouwen. Vorig jaar hadden we nog geen punt na drie duels en tijdens de voorbereiding zag het er ook niet goed uit.”

Overige uitslagen:

Ilpendam -RCH 3-4 gestaakt. Doelpunten RCH: Rachid Harrou, Marco Trox en Saïd Sakhsoukh (2x).

Puremerend – VSV 2-1. Doelpunt VSV: Moreno Blom.

Alliance’22 – Nieuw West United 2-4. Doelpunten Alliance: Laurens van Herk en Boris Korstenbroek.

Zwanenburg was vrij.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen