Voetbalsters Feyenoord in eerste Klassieker ruim langs Ajax [video]

© ANP

ANP
Amsterdam

De eerste Klassieker tussen Feyenoord en Ajax in de Eredivisie voor vrouwen heeft een ruime overwinning voor de Rotterdamse voetbalsters opgeleverd. Op sportcomplex Varkenoord was het team van trainer Danny Mulder met liefst 4-1 te sterk. Feyenoord miste in de slotfase ook nog een strafschop.

Jada Conijnenberg opende in de 10e minuut de score voor Feyenoord. Maxime Bennink verdubbelde in de 35e minuut de voorsprong, waarna Ajax via Nadine Noordam direct iets terugdeed.

Ajax moest vanaf de 55e minuut verder met een speelster minder. Oranje-international Stefanie van der Gragt kreeg rood voor een natrappende beweging. Feyenoord liep via Cheyenne van den Goorbergh en Pia Rijsdijk verder uit. Annouk Boshuizen miste vervolgens nog een penalty.

Feyenoord, dat dit seizoen debuteert op het hoogste niveau, klom dankzij de zege naar de derde plaats met 8 punten uit vier duels. Ajax is nu vijfde met 7 punten na vijf wedstrijden.

Lees ook: De Nieuwe Klassieker. Historisch duel tussen vrouwen Feyenoord en Ajax: ’Vader grapte al dat ik bij verlies niet thuis hoef te komen’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen