Facebook druk bezig om netwerkproblemen op te lossen

ANP Producties | Bron: ANP

Facebook is druk bezig om een ongekend lange storing op te lossen waardoor sinds ongeveer 17.45 uur alle diensten van Facebook platliggen. Sociale media Facebook, Instagram, WhatsApp en Messenger zijn niet meer te bereiken. Ook zouden medewerkers de gebouwen van Facebook niet meer in kunnen.

De technisch directeur van Facebook Mike Schroepfer zegt dat de Facebook-teams "hard aan het werk zijn om het zo snel mogelijk op te lossen". "Onze oprechte excuses aan iedereen die momenteel wordt getroffen door de uitval van onze diensten."

Wat er precies aan de hand is, is nog niet bekendgemaakt. Maar het lijkt te gaan om een systeem dat border gateway protocol (bgp) heet. Dat zorgt ervoor dat bezoekers op de website of in de apps terechtkomen.

Onbereikbaar

Over Nederlandse internetproviders, zoals Vodafone en KPN, kwamen ook veel storingsmeldingen binnen. KPN en Vodafone hebben allebei laten weten dat er geen sprake is van een storing.

Internetstoringen komen vaker voor. In juli waren veel websites onbereikbaar door problemen bij het Amerikaanse techbedrijf Akamai, waardoor in Nederland sites van onder meer de politie, Rabobank, ING en regionale kranten onbereikbaar waren. Een maand daarvoor zorgden problemen bij het Amerikaanse bedrijf Fastly ervoor dat wereldwijd veel veelbezochte sites tijdelijk uit de lucht waren, waaronder die van kranten als The Guardian, The New York en Le Monde.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.