Aantal coronabesmettingen neemt iets toe in Kennemerland

De prikbus in Schalkwijk, waar zonder afspraak een vaccinatie kan worden gehaald.

De prikbus in Schalkwijk, waar zonder afspraak een vaccinatie kan worden gehaald.© Archieffoto United Photos/Paul Vreeker.

Wessel Mekking
Haarlem

Het aantal coronabesmettingen in Kennemerland is de afgelopen week iets toegenomen in vergelijking met de zeven dagen ervoor.

Vrijdagmiddag werden in deze regio 81 nieuwe infecties gemeld, op 1 oktober ging het nog om 39 besmettingen. Het gemiddelde over de afgelopen week, oftewel het zevendaags gemiddelde, is minder alarmerend. Vrijdag lag dat op gemiddeld 8,6 positieve testen per honderdduizend inwoners per dag. Op 1 oktober lag dat cijfer op 6,4.

De afgelopen week overleed in Kennemerland één coronapatiënt. Afgelopen zondag was tachtig procent van de inwoners van deze regio volledig gevaccineerd.

Haarlem

In Haarlem werden vrijdag 24 nieuwe besmettingen gemeld. Een week eerder ging het nog om 17 infecties. Het zevendaags gemiddelde steeg onder de inwoners van de Spaarnestad licht.

Het aantal coronabesmettingen per dag in Kennemerland. De blauwe lijn is het gemiddelde over de zeven dagen ervoor.

Het aantal coronabesmettingen per dag in Kennemerland. De blauwe lijn is het gemiddelde over de zeven dagen ervoor.© Bron: RIVM

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.