‘Oeps, foutje’: gemeente Beverwijk laat omstreden verbodsborden duinen Wijk aan Zee toch maar weer weghalen

© Foto Richard Stekelenburg. Inzet: twitter

Richard Stekelenburg
Wijk aan Zee

De borden verboden toegang die de gemeente Beverwijk deze week liet plaatsen rondom de Dorpsduinen in Wijk aan Zee worden weer weggehaald. Het verbod leidde tot verbijstering onder dorpsbewoners.

De gemeente liet de borden plaatsen als onderdeel van maatregelen die ze nam rondom de vindplaats van asbest in een klein stukje van de Dorpsduinen. Het asbest is zo goed als mogelijk weggehaald, de vindplaats gemarkeerd met een omheining en er is helmgras geplant om verstuiving tegen te gaan. Daarmee zijn de duinen weer veilig, aldus de gemeente.

Lees ook: Niemand snapt nog iets van asbestbeleid in de Dorpsduinen van Wijk aan Zee. Nu het gevaar geweken is, mag opeens niemand het geliefde stukje binnenduin meer in

Tot verbazing van de Wijk aan Zeeërs werden met de borden de Dorpsduinen nu verboden gebied verklaard, terwijl dat niet zo was toen het asbest er nog open en bloot lag. De gemeente verklaarde eerder deze week: ‘betreding van dit gedeelte van het duingebied is verboden. Hiermee worden omwonenden gedwongen om alleen op de aanwezige wandelpaden te lopen.’ Dit terwijl het nu verboden gebied al jaren als wandelgebied geldt en ook als zodanig met een welkomstbord is gemarkeerd.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Twitter

Wethouder Nevin Ozutok laat via twitter weten dat de verbodsborden per abuis zijn geplaatst. Ze spreekt van een ‘een fout in de uitvoering’. ,,We halen ze zo snel mogelijk weg.’’

Waar de fout in de uitvoering precies ligt, is onduidelijk. Dat de verbodsborden er zouden komen werd door B en W zelf begin deze maand aangekondigd in een brief aan de gemeenteraad.

© Fragment uit raadsbrief

Pal naast de entree met welkomstbord staat sinds maandag een verbodsbord.© Foto Richard Stekelenburg

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.