Slordigheden kosten dames Spaarnestad kansen op meer: ’Op een gegeven moment gaat het onze kant op vallen. We zullen constanter moeten worden’

Jonathan van Haaster
Haarlem

Het damesteam van Spaarnestad is ook in de vierde wedstrijd van poule B in de topdivisie tegen een nederlaag aangelopen.

Tegen het tweede elftal van VCN ging Spaarnestad grote gedeeltes goed mee, maar kwam het alsnog tekort: 20-25, 24-26, 21-25.

In de eigen Beyneshal zagen de toeschouwers VCN een ruime voorsprong pakken in de eerste set. Ondanks een kleine comeback van Spaarnestad haalden de bezoekers uit Capelle aan den IJssel de eerste set binnen. De tweede set leek naar de Haarlemmers te gaan, maar een 23-20 voorsprong werd uit handen gegeven. „We maakten fouten en toonden te weinig lef”, concludeerde Spaarnestad-trainer Nico Halsema over de gemiste kans. „Ook in de derde set was het allemaal net niet. VCN heeft een goede ploeg met een paar ervaren speelsters, maar we hebben laten zien zeker niet kansloos te zijn.”

Spaarnestad komt in de topdivisie vaak dichtbij setwinst, maar het afmake is nog een probleem. Toch ziet Halsema een positieve trend. „We blijven ons ontwikkelen. Op een gegeven moment gaat het onze kant op vallen. We zullen constanter moeten worden en daar gaan we ook op trainen.”

Het herenteam van Spaarnestad ging eveneens onderuit. Volley Tilburg was veel te sterk voor het team van trainer Jonne Pilon en zegevierde afgetekend: 12-25, 16-25, 14-25. Verrassend was de overwinning van de Tilburgers niet te noemen, daar zij met twaalf punten uit vier wedstrijden nu aan kop gaan in poule B van de topdivisie.

Jonathan van Haaster

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen