Olympia Haarlem meer dan een maat te groot voor HCSC

Arjan Boelens (Olympia) snelt langs de glijdende Bart van Steen.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Rinus van der Lugt
Haarlem

Voor kampioenskandidaat Olympia Haarlem stond een inhaalwedstrijd op het programma. Het krachtsverschil tussen de Haarlemmers en HCSC was enorm. De teller stokte pas bij 10-1.

Het is niet de eerste keer dat Olympia Haarlem tegen HCSC de dubbele cijfers wist te halen. Drie jaar geleden werd in Den Helder ook de tien bereikt. Dinsdag deden de Haarlemmers het nog eens dunnetjes over, want na negentig minuten mochten de bezoekers met de stevige nederlaag de thuisreis aanvaarden.

Natuurlijk hoopt Olympia Haarlem trainer Barry Tjeertes dat zijn spits Youssef Blel over een paar maanden een contract bij een tweede of derde divisie ploeg kan krijgen. Toch is het voor de Haarlemmers te hopen dat deze speler in ieder geval dit seizoen kan afmaken. Een speler die namelijk zo makkelijk het net weet te vinden - Blel heeft na drie competitieduels al elf treffers op zijn naam staan - is op de amateurvelden nauwelijks te vinden.

Uit alle hoeken en gaten en uit alle standen weet deze sterke en schotvaardige spits te scoren. Niet alleen Blel ook Edo Knol had een groot aandeel in de zege op de bezoekers. Met vier treffers deed hij nauwelijks voor de topscorer onder.

Even leek het erop dat het duel een kopie zou worden van Nederland tegen Gribaltar. Ook HCSC was niet naar Haarlem gekomen om alle registers open te trekken. De ploeg probeerde wel met een aantal speldenprikken gevaarlijk te worden, maar de overmacht van de thuisploeg was veel te groot.

Een handsbal binnen de ’zestien’ brak het duel open. Sluitpost Coco raakte de ingeschoten bal van Blel nog wel aan maar zag de bal toch in het net verdwijnen. Omdat de spelers van Olympia druk bleven uitoefenen en de spelers uit Den Helder steeds meer op hun wenkbrauwen gingen lopen, was het niet verwonderlijk dat Knol met twee fraaie treffers de ruststand op 3-0 bracht.

Misschien had de formatie van Jeffrey Androg de hoop dat de thuisploeg zich tevreden zou tonen met deze voorsprong, maar de ploeg kwam bedrogen uit. Geen moment verzwakten de spelers en was dat wel even het geval dan schudde doelman Vincent Hofman zijn spelers wel weer wakker. Vooral in het laatste kwartier zaten de bezoekers er helemaal doorheen en liep Olympia 5-1 naar 10-1 uit.

derde klasse zaterdag

Olympia H.HSCS10-1

25. Blel 1-0, 34. Knol 2-0, 42. Knol 3-0, 50. Blel 4-0, 57. Ossendrijver 5-0, 70. Tomasauw 5-1, 75. Blel 6-1, 76. Blel 7-1, 78. Knol 8-1, 82. Blel 9-1 en 88. Knol 10-1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen