Testen voor toegang tot horeca of evenement kan nu ook in hartje Haarlem

Judy Nihof
Haarlem

De wens voor een sneltestlocatie in het centrum leeft al een poosje bij horecaondernemers rondom de Grote Markt in Haarlem en eindelijk is het zover. The Corona Lab in de Kleine Houtstraat is sinds deze week officieel een testlocatie voor Testen voor Toegang.

Het uitgaanspubliek dat niet gevaccineerd is en zich moet laten testen om toegang te krijgen tot de horeca, een concert of een evenement, kan daar - op afspraak - gratis terecht. Voorheen moesten de mensen die wilden stappen in hartje Haarlem naar gratis snelteststations buiten het centrum.

Het lab in de Kleine Houtstraat is een van de 250 nieuwe testlocaties voor Testen voor Toegang die Nederland er sinds maandag 10 oktober bij heeft gekregen. Naar verwachting komen er nog veel meer locaties van testlabs bij. Op testenvoortoegang.nl zijn de aangesloten locaties te vinden. Ook het maken van een afspraak voor een test gaat via deze site.

Om op de CoronaCheck-app en Testenvoortoegang.nl aangesloten te worden, hebben alle nieuwe testaanbieders een goedkeuringsproces doorlopen van respectievelijk de Rijksoverheid en Stichting Open Nederland.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.