Asbest Boys presenteert op Kliko Fest een LP vol Buster-punk

Buster van der Guchten met de eerste plaat van zijn band Asbest Boys© Foto united photos/rob van wieringen

Peter Bruyn
Haarlem

Kliko Fest, de jaarlijkse etalage voor compromisloze rock ’n roll en andere naar motorolie riekende muziekstijlen is na een jaar corona-afwezigheid terug in Patronaat.

Weliswaar niet tot zes uur in de ochtend – dat laten de beperkingen nog niet toe – en het programma is ook minder ’internationaal’ dan voorheen. Maar dat neemt niet weg dat de zestien groepen uit de lage landen die vrijdag tussen vijf uur ’s middags en middernacht de drie podia bespelen samen wel degelijk een topprogramma vormen.

Haarlems trots

Z’n opa, Joost Swarte, tekende in de jaren zeventig de eerste Nederlandse punkplatenhoezen. Kleinzoon Buster presenteert komende vrijdag op Kliko Fest zijn eerste LP met de punkband Asbest Boys. En, zoals dat hoort in de punk, op zijn eigen platenlabel, Gips Records. Veertien kwakjes onverstaanbaar goede razende rock waarbij Motörhead soms The Sex Pistols de pas afsnijdt. Haarlems trots in luidruchtige dagen.

De line-up van Kliko Fest kent verder veel hippe, trendy namen als de internationaal doorgebroken Pip Blom, Personal Trainer en Hang Youth, naast de vertrouwde kwaliteit van rootsrockers T-99, powertrio Paceshifters en psychedelische Rotterdamse snarencollectief Iguana Death Cult. En wie weten wil wat er van voormalig Birth of Joy frontman Kevin Stunnenberg geworden is, moet zeker even bij Fire Horse in de grote Patronaatzaal gaan kijken.

Voor het volledige programma zie patronaat.nl

Lees ook: Hang Youth brengt op Kliko Fest systeemkritiek in muzikale flitsberichten

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.