Loop bij Karin Eelsing binnen voor wat ’lekkers en leuks’

Eigenares van Lekkers en leuks Karin Eelsing in haar winkel aan Plein 1945.

Kees de Boer
IJmuiden

Een beetje verscholen achter de renovatie op de hoek van Plein 1945 ligt de nieuwe winkel van Karin Eelsing. ’Lekkers en Leuks’, heet die.

Wie de zaak betreedt, valt op dat die vol staat met een gevarieerd aanbod van cadeauartikelen. Zoals bijvoorbeeld de spullen van 100%Leuk. Een cadeaucollectie die opvalt door veel handgemaakte producten. Zoals kussens met een originele tekst erop. Of kaarten met grappige teksten, of bijzondere zeepjes die cadeau zijn te doen. Daarnaast verkoopt eigenares Karin ook koffie en thee. De thee is biologisch, de koffie is van het gerenommeerde merk Brandmeesters’s Koffie.

Karin vertelt dat ze nu een paar weken open is met haar nieuwe zaak. ,,Ik deel dit pand met Justin Kunst, een ondernemer die een eigen sportkledinglijn heeft: Juss 7 Sportswear. Justin heeft achter mijn winkel zijn kantoor van waaruit hij zijn kleding verkoopt. Dat werkt goed, mensen die voor Justin komen, komen ook eerst door mijn winkel wanneer ze naar achteren lopen.”

Hoe de zaken gaan?

,,Goed, eigenlijk al gelijk vanaf het moment dat ik ben opengegaan, nu een paar weken geleden. Ik doe mijn best om hier artikelen te verkopen die je niet zo snel bij een andere winkel vindt.

Ik merk dat de klanten die net na de opening langskwamen, weer terugkomen. Dat is fijn om te merken. Wat bij mij nu goed loopt, zijn de biologische thee, de koffie en de fudge. En ook wel de nodige cadeauartikelen, zoals die van 100%Leuk. Aan de andere kant is het wel zo dat de doorloop van mensen nu kleiner is door de renovatie bij mij op de hoek. Ik hoop dat die niet te lang meer duurt. Maar ik ben wel blij dat ik hier ben begonnen nu, omdat ik al een hele tijd een eigen winkel wilde hebben. Ik ben hier tegenaan gelopen, kreeg de kans om het samen met Justin te huren en heb die kans gelijk met beide handen aangegrepen. Alles viel op z’n plek.”

Ook wat te vertellen?

Kees de Boer is nieuwsgierig naar uw verhaal. Dagelijks zwerft hij door Velsen maar u mag hem ook tippen: kees.de.boer@mediahuis.nl

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.