Zegereeks Tallon Griekspoor loopt op tot veertien en daarmee dringt tennisser uit Nieuw-Vennep voor het eerst de mondiale top honderd binnen

Tallon Griekspoor feliciteert Novak Djokovic op de US Open.

Tallon Griekspoor feliciteert Novak Djokovic op de US Open.© Foto AFP

Van onze verslaggever
Napels

Met zijn veertiende overwinning op rij heeft Tallon Griekspoor een mijlpaal bereikt: de tennisser uit Nieuw-Vennep duikt na komend weekeinde voor het eerst de top honderd in van de wereldranglijst.

Griekspoor (25) plaatste zich vrijdag voor de halve finale van het challengertoernooi in Napels ten koste van de Fransman Manuel Guinard en eenvoudig ging dat niet; hij had er drie sets voor nodig (7-6, 3-6, 6-3). Vorige week won hij een ander toernooi in dezelfde Italiaanse stad en de week ervoor veroverde hij de titel in het Spaanse Murcia.

Zijn winning streak begon na de US Open. Op dat grandslamtoernooi verloor de Nederlandse tennisser in de tweede ronde van nummer één van de wereld Novak Djokovic en dat was dus vooralsnog zijn laatste nederlaag.

Vanaf maandag is Griekspoor, die deze week begon als de mondiale nummer 118, de tweede Nederlander in de top honderd. Botic van de Zandschulp, die vorige maand de kwartfinales op de US Open haalde, maakte toen een enorme sprong en staat nu 66e. Rond die plaats zou Griekspoor nu normaal gesproken ook hebben gestaan, maar in coronatijd is de lijst ’bevroren’. Oudere resultaten die normaal zouden zijn weggevallen, tellen nu nog mee voor de ranglijst.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen