Dubbel gevoel bij heren Spaarnestad bij eerste punt: ’Er had meer ingezeten’

Jonathan van Haaster
Oostzaan

Het herenteam van Spaarnestad heeft het eerste punt in de topdivisie binnen. In een spannend duel werd er uiteindelijk wel verloren van Compaen.

Op bezoek in Oostzaan kwam Spaarnestad twee keer goed terug, maar won de thuisploeg Compaen wel met 3-2: 25-20, 21,25, 26-20, 23-25, 15-12.

Met het binnenhalen van twee sets is het eerste punt binnen, maar was er ook teleurstelling bij assistent-trainer Gerard Top. „Het is een heel dubbel gevoel. Er had meer ingezeten en het kon ook echt alle kanten op. Helaas voor ons was het de verkeerde”. Top, die de afwezige hoofdtrainer Jonne Pilon verving, merkt op dat zijn ploeg zich goed ontwikkelt. „Het kwartje lijkt te zijn gevallen dat we deze intensiteit moeten tonen om mee te kunnen. Dat heb ik ook teruggezien in de wedstrijd. Met name verdedigend vond ik het heel goed gaan. Of het uiteindelijk voldoende zal zijn voor handhaving zal moeten blijken, maar ik word al heel blij van de ontwikkeling die ik terugzie.”

De dames van Spaarnestad zijn zonder punten huiswaarts gekeerd van hun bezoek aan VollinGo. In Gouda werd het 3-1 voor de thuisploeg: 25-23, 25-22, 22-25, 25-15.

Door de nederlaag blijft de ploeg van Nico Halsema nog puntloos in de topdivisie. Toch kwam Spaarnestad dichtbij meer. Zo leidden de Haarlemmers in de eerste set met 20-22, maar ging de set uiteindelijk toch naar de Zuid-Hollanders. „Het was een spannende wedstrijd”, vond Halsema. „We maakten te veel individuele fouten terwijl er meer in had gezeten. Zonde. We hadden er eigenlijk nog een schepje bovenop moeten doen.”

Het is voor Spaarnestad niet voor het eerst dat ze dichtbij een beter resultaat zijn geweest. Reden tot wanhoop is er volgens Halsema dan ook niet. „We zullen ons moeten blijven verbeteren, maar de ontwikkeling is gelukkig wel al te zien.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen