Zaterdagploeg van Koninklijke dendert rustig door

Joas Kors probeert zich tussen Fouad Malloul en Ayoub Bouzia door te wurmen.

Joas Kors probeert zich tussen Fouad Malloul en Ayoub Bouzia door te wurmen.© Foto United Photos/Paul Vreeker

Rinus van der Lugt
Haarlem

Ook in de vierde competitiewedstrijd vertoonde de machine van Koninklijke HFC nog steeds geen gebreken. De formatie van trainer Kelly Giessen klopte United DAVO met 5-0.

Ondanks de uiteindelijk eenvoudige zege zal trainer Giessen zijn spelers van de week nog wel eens extra onder handen nemen. Vorige week tegen IJmuiden en afgelopen zaterdag tegen United DAVO overvond de thuisploeg geen nadelige gevolgen van een haperende start, maar als straks duels tegen DEM, Stormvogels en Olympia Haarlem op het programma staan dan zal Giessen toch zeker van zijn spelers moeten eisen dat de wedstrijd begint op het moment dat de scheidsrechter voor de eerste keer fluit.

,,Waarschijnlijk toch een vorm van onderschatting”, analyseerde Giessen na afloop. ,,Maar dat zal er toch snel uitmoeten. Elke week hebben wij ook een andere opstelling. Spelers moeten weer even aan elkaar wennen, dus dat zal ook wel meespelen.”

De formatie van trainer Wessel Colijn had pech in de beginfase. Eerst raakte Abraham Kofi de lat en vervolgens zag doelman Tijn Dame tot zijn opluchting een schot van Fouad Malloul via de paal het veld weer inkomen. Dezelfde speler kreeg nog een goede kans, maar dacht de oplossing zelf te kunnen vinden in plaats van Levy van Nispen aan te spelen.

Colijn die al een ziekenboeg met geblesseerde spelers heeft, zag tot overmaat van ramp Kofi na twintig minuten met een hamstringblessure uitvallen. ,,Dat kan er ook nog bij”, foeterde Colijn. De thuisploeg - bekomen van de schrik dat de bezoekers zich niet zo maar bij de suprematie zouden neerleggen - kwam naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter voor de dag. Het tempo ging omhoog, de bal werd sneller rondgespeeld, United DAVO werd op eigen helft vastgezet en vooral op het conditionele vlak werden de bezoekers helemaal overlopen. De thuisploeg had ook het geluk dat bij de eerste kans gelijk de trekker werd overgehaald.

Lennard Eysvogels was het eindstation van een splijtende pass en scoorde beheerst. Dat de bezoekers een moeilijke middag tegemoet zou gaan, tekende zich steeds meer af. Nog voor de rust was het duel eigenlijk al gespeeld. Storm Holtkamp zorgde voor de 2-0, terwijl Eysvogels voor de tweede maal de felicitaties in ontvangst mocht nemen. Toen vlak na de wissel deze speler voor de derde maal het net vond, leek een afstraffing voor United in het verschiet te liggen.

Dat het niet zo ver kwam was niet de verdienste van de bezoekers, maar van de thuisploeg die veel te nonchalant met de kansen omsprong. ,,Dat is waarschijnlijk door de jeugdigheid van het team”, analyseerde Giessen. ,,Iedereen wilde een doelpunt maken.” Giessen bracht nog vier nieuwe spelers in, maar behoudens Tyn Doornbos vond niemand de juiste richting meer.

derde klasse zaterdag

Kon.HFCDAVO5-0

26. Eysvogels 1-0, 34. Holtkamp 2-0, 40. Eysvogels 3-0, 57. Eys- vogels 4-0, 75. Doornbos 5-0.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen