Hillegom voor het eerst dit seizoen geklopt

Simon Luybé
Hillegom

De eerste nederlaag voor Hillegom is een feit. Een 0-4 achterstand tegen SDZ werd nog teruggebracht tot 2-4 maar daar bleef het dan ook bij.

,,We hebben een kwalijke eerste helft gespeeld en stonden 0-3 achter. Maar goed, daar leren we van. Achteraf had er zelfs meer ingezeten”, zei Hillegom-trainer Ron Bouman na afloop.

Een persoonlijke fout betekende na drie minuten spelen al een 0-1 achterstand voor de zo goed begonnen Hillegommers. Door slap ingrijpen keek de thuisploeg na twintig minuten tegen een 0-3 achterstand aan.

Bouman greep in de rust in en bracht drie verse krachten: Hossam Sarout, Niels de Jong en Sten Houtzager. Dat leidde in eerste instantie niet tot resultaat want de Amsterdammers kwamen gelukkig op 0-4.

Nadat de keeper van SDZ de bal te lang in zijn handen hield, wist Jeroen Dedel de toegekende vrije trap beheerst in te schieten. Van dichtbij verkleinde Menno van Gurp de score tot 2-4.

,,Ballen op de paal, kruising, voorlangs. Doodzonde dat we geen beter resultaat behaalden. De tweede helft was prima. We hebben de problemen over onszelf afgeroepen met een dramatische eerste helft. Het team is goed als iedereen honderd procent geeft.”

Overige uitslag:

Kampong – DSOV 2-2. Doelpunten DSOV: Vince de Kwamt en Spiros Lomis.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen