Velsen komt thuis weer niet tot scoren

Rachad Madi (r) van Velsen vecht voor de bel.

Rachad Madi (r) van Velsen vecht voor de bel.© foto united photos / rob van wieringen

Simon Luybé
Driehuis

Velsen won van de week nog met dubbele cijfers in het bekerduel tegen Sloterdijk. De opsteker kreeg geen vervolg. Er werd met 0-1 verloren van HBS.

Marc Kloosterboer viel tegen Sloterdijk in en scoorde direct. De aanvaller zou er twee maken maar kwam zondag bij zijn eerste volledige wedstrijd niet in het stuk voor.

,,Ik zou eigenlijk vandaag een uur spelen maar het voelde zo goed. Zeven weken niet voetballen vanwege een hamstringblessure is pittig. Ik ben blij dat ik heel ben gebleven maar we hebben weinig kansen gecreëerd. Het vertrouwen was groot dat we vandaag drie punten zouden halen maar we keken al snel tegen een achterstand aan. Ik weet niet wat er bij de eerste paal gebeurde. Het zag er niet goed uit en dan is HBS een goede ploeg dat hier wel raad mee weet.”

Zes minuten

Kloosterboer had het over het enige doelpunt na zes minuten spelen. Een hoekschop voor HBS dat een meter voor de doellijn via via door Brayen Bröcker werd afgemaakt. Keeper Bas Schol zou zich in een dergelijke situatie meer moeten laten gelden. Alleen bleef de jongeling vastgenageld staan.

Daarna had het team uit Den Haag het betere van het spel zonder echt gevaarlijk te worden. De thuisploeg stelde er weinig tegenover.

Met nog dik een half uur spelen moest Velsen met tien man verder. Eerder was al assistent Marcel Looij van het veld gestuurd door scheidsrechter Johan Jensch. De rode kaart voor Tim Groenewoud deed meer pijn.

,,Het was een ongelukkige situatie. Tim gleed uit en nam daarna een speler mee”, had Kloosterboer gezien. Tot overmaat van ramp moest aanvoerder Remco van Dam de strijd even later staken. Niet de eerste keer dat Van Dam geblesseerd raakte.

Met een man minder werd het nog lastiger om een nederlaag te voorkomen. Toch was er een speldenprikje. Op aangeven van Job Alderliefste was Ayrton Dol dichtbij. Dol werd daarna, tot zijn ongenoegen, gewisseld voor Patrick Castricum. De stormram was na een lange schorsing en een korte overstap naar IJmuiden, terug. Met een kopbal vlak voor tijd liet Castricum zien een meerwaarde te zijn in de voorhoede.

,,Ik ben blij met zijn terugkomst. Patrick kan een bal vasthouden en zorgt voor kracht voorin. Het was zeuren toen we met tien man kwamen te staan. Toch hebben we het in deze fase redelijk gedaan. De punten komen vanzelf”, wanhoopt Kloosterboer niet.

De statistieken zijn vooralsnog niet goed. Velsen wist in de thuisduels nog niet te scoren en is inmiddels afgezakt naar plaats twaalf.

Komend weekend krijgt de ploeg van Ronald Dooijeweerd een nieuwe kans. Dan is het inhaalduel thuis tegen Purmersteijn.

hoofdklasse

VelsenHBS0-1

6. Bröcker 0-1.

Scheidsrechter: Jensch.

Rode kaart: Groenewoud (Velsen 54.)

Velsen: Schol, Alderliefste, Van Dam (63. De Wit), Agyapong, Dijkhuizen, Beck, Madi, Ket (73. Lewis), Dol (73. Castricum), Groenewoud, Kloosterboer.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen