Vrouwen VZV herstellen zichzelf na overdonderend begin tegen oud-eredivionist Swol 1894 en verliezen met 10-4

Marcel Tabbers
Zwolle

Het is de vrouwen van VZV niet gelukt voor een verrassing te zorgen tegen Swol 1894.

VZV verloor in Zwolle met 10-4. Vorig ’coronaseizoen’ speelde Swol 1894 nog in de eredivisie en deed het wedstrijdritme op in de competitie. Een voorrecht dat het team van coach Sandra Kaijzer niet had. Een snelle 5-0 achterstand kon niet meer worden goedgemaakt.

Het overdonderde VZV, dat zich daarna wel herpakte en meer grip op de wedstrijd kreeg. Het duel was op dat moment al gespeeld, maar de treffers van Nina Jongejan, haar eerste in de hoofdmacht van VZV, en Tessa Raap verzachtten het leed nog enigszins.

Aanvoerder Raap prees keepster Kayleigh Schuurman. ,,Ze stopte ballen van afstand, één op één met de tegenstander en van de midvoor. Ik denk dat we ons zelf beter hadden moeten belonen door de manmeersituatie beter uit te spelen. Door veel meer te bewegen kregen we de kansen wel, maar vergaten we die te verzilveren met een doelpunt. Het spel geeft veel vertrouwen. Swol is een zware tegenstander die het stevige spel niet schuwen. Hun midvoor is heel sterk. Toen we haar eenmaal aan banden hadden gelegd, stopten ze ook met het scoren van doelpunten.’’ Wyke Nieuwenhuizen maakte de andere twee treffers.

De mannen van de IJmuidense vereniging gingen met 16-12 onderuit in Oldenzaal tegen OZ&PC. De VZV-speler Jeroen van der Meij tekende twee minuten voor tijd voor de 13-12 in Oldenzaal. ,,Helaas kwam er toen zand in de motor. Wietse Krab was de beste man bij ons. Thuis zetten we dit recht’’, aldus aanvoerder Rick Mors.

Jeugdspeelsters

Bij ZV Haerlem maakte Dino Hoeven vijf treffers tegen kampioenskandidaat BZ. Ton Kloosterman, coach bij de vrouwen, liet de jeugdspeelsters Eva Daniels, Isis Hansen en Jasmijn van Egmond debuteren tegen MNC Dordrecht.

De mannen van ZV Haerlem trokken in Bodegraven met 17-9 aan het kortste eind tegen BZ&PC. De Haarlemse vrouwen hielden een punt (8-8) over aan het uitduel tegen MNC Dordrecht.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen