Korfballers Haarlem hebben geen problemen met Viking

Haarlem-speelster Nika Tamasouw wil de bal afspelen naar ploeggenoot Han Jaspers.

Haarlem-speelster Nika Tamasouw wil de bal afspelen naar ploeggenoot Han Jaspers.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Pim Lemmers
Haarlem

Haarlem is met een uitstekend seizoen bezig. Zaterdag boekte de tweedeklasser (E) voor eigen publiek zijn vierde overwinning van de veldcompetitie. Tegenstander Viking uit Wijk bij Duurstede werd met 18-7 verslagen.

Trainer-coach Arjan Baerveldt zag zijn ploeg tot nu toe alleen verliezen van OKV en van titelkandidaat Woudenberg. ,,Doelstelling is om ons dit seizoen te handhaven. Jammer dat wij bij de start onnodig van OKV verloren. Anders hadden wij nu tweede in de poule gestaan”, aldus Baerveldt.

Op papier hield Haarlem rekening met een lastige partij tegen Viking, de nummer vijf in deze poule. In werkelijkheid beleefde Haarlem een eenvoudige middag. Zo ging de thuisclub gedurende de wedstrijd constant aan de leiding. Binnen tien minuten stond al een riante 6-1 voorsprong op het scorebord. In deze fase scoorden onder meer Jeroen Spier, Meike Ploem, Rein Hoogeveen en Maxime Mesker. Bij rust zat Haarlem op rozen: 10-3 voorsprong. En ook in het tweede bedrijf ging de ploeg vrolijk op dezelfde voet verder. Uiteindelijk won de tweedeklasser met 18-7. Baerveldt was tevreden met de uitslag en dat er door bijna iedereen werd gescoord. Topscorers waren Rein Hoogeveen (vier doelpunten) en Tijs Rothweiler met vier stuks. Bij de dames scoorde Meike Ploem driemaal.

KIOS versloeg zaterdag tegenstander Apollo met 10-14. Het betekende de tweede overwinning dit seizoen voor de ploeg van René Arnoldus. Anouk Harting was met vier treffers op dreef voor het team uit Nieuw-Vennep. Esmee Keijzer vierde haar debuut met een doelpunt.

Rapid boekte dit weekeinde zijn eerste overwinning van het seizoen. In Rotterdam wonnen de Haarlemmers met 12-17, na een 6-6 ruststand. ,,Een terechte overwinning”, aldus een opgeluchte trainer-coach Richard Stolte.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen