Longfonds vertrouwt op medisch team tijdens Dansmarathon

ANP Producties | Bron: ANP

Longfonds kan zich niet vinden in de kritiek op het SBS-programma De Dansmarathon, waarmee geld werd opgehaald voor deze organisatie. Tijdens de show gingen koppels de dansvloer op en het duo dat in vijftig uur tijd de minste rust nam, won. Een aantal deelnemers was uitgedroogd en viel flauw en dat leidde berichten op sociale media waarin mensen hun zorgen uitten over de toestand van de laatste deelnemers. Mensen vroegen zich af of het wel verantwoord was.

Een woordvoerder van Longfonds laat weten vertrouwen te hebben in de zorg die de deelnemers kregen. "We hebben alle vertrouwen in het uitgebreide en professionele medische team dat alle deelnemers voor, tijdens en na het evenement begeleidt. We hebben van hen begrepen dat de gezondheid van de deelnemers geen moment in gevaar is geweest", staat in een schriftelijke reactie.

"Als psychiatrisch verpleegkundige ben ik misschien de zeur, maar naast dat de hartslagmeters etc. bijgehouden worden maak ik mij toch echt druk om hoe sommige dansers erbij staan. Neigt naar onder andere psychotische trekken door ernstige vermoeidheid", schreef iemand op Twitter. Een ander: "Er staan mensen dansend in slaap te vallen, mensen dansen huilend, dansen dwars door blessures heen, iemand is net omgevallen. Dit is toch niet verantwoord? Ik vind dit echt heftig om te zien."

Een woordvoerster van Talpa liet zaterdag weten dat alle deelnemers in de gaten worden gehouden door artsen. "Er staat constant een team van dokters, fysiotherapeuten en EHBO'ers paraat om ervoor te zorgen dat de danskoppels op een veilige manier kunnen dansen", aldus de zegsvrouw tijdens de marathon. De deelnemende duo's werden onder meer in de gaten gehouden door middel van hartslagmeters die zij om hun pols droegen. Zondag liet Talpa weten met een goed gevoel terug te kijken op De Dansmarathon, maar de woordvoerster wilde niet specifiek ingaan op de kritiek omtrent de fysieke toestand van de deelnemers.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.