Wéér een andere keeper op doel bij Telstar: Trevor Doornbusch keert tegen Jong PSV terug in de basis door blessures andere doelmannen

Trevor Doornbusch tijdens het duel met Jong PSV vorig seizoen© archieffoto united photos / rob van wieringen

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Vijf wedstrijden nadat hij geslachtofferd werd, keert doelman Trevor Doornbusch maandagavond terug in de basis bij Telstar uit tegen Jong PSV. De twee andere doelmannen Ronald Koeman Jr. en Abdel el Ouazzane van de selectie zijn geblesseerd.

Ronald Koeman Jr is er de komende weken niet bij vanwege een blessure, Abdel el Ouazzane viel vrijdag tijdens het met 1-5 verloren duel met FC Volendam uit met een bovenbeenblessure. Hij werd toen vervangen door Trevor Doornbusch. Die zal tegen Jong PSV beginnen. ,,Een unieke situatie”, noemt trainer Andries Jonker het. ,,Ik denk niet dat het eerder zo is gebeurd. Doornbusch zal maandag beginnen. Het is voor hem een unieke herkansing. El Ouazzane mag alleen nog wandelen.”

Jeugdspelers Shaquille Eendragt en Abdessalam Ouboumalne zijn maandag tweede en derde keeper. ,,Shaquille traint altijd met ons mee. Abdel is de vaste keeper van Jong Telstar en doet dat goed”, aldus Jonker. Ook Delvechio Blackson zit maandag niet bij de selectie. Hij viel vorige week tijdens de training uit en is nog niet fit.

Telstar gaat in Eindhoven proberen geschiedenis te schrijven. Sinds Jong PSV in het seizoen 2013/14 zijn intrede deed in het betaalde voetbal won Telstar nog nooit op bezoek op De Herdgang. Jonker: ,,Het zijn wel altijd lastige wedstrijden. Ze spelen in de hoogste versnelling en hebben altijd prima spelers. Dit seizoen hebben ze nog niet heel veel punten gehaald maar ook dit seizoen is het een jonge ploeg met veel talent. Wat betreft die serie, dit soort statistieken zijn er wat mij betreft om verbroken te worden.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen