Speler van de Week bij Spaarnwoude - VSV: ’Bart Veldhuis is heel jong maar al ver in zijn spel’

Veldhuis en Duwel.

Veldhuis en Duwel.© foto mediahuis

Spaarndam

Rapporteur Gé Duwel had het in de eerste helft al gezien. Dat wordt de nummer 9 of 11 van VSV.

Spits Malcom Meijer (9) werd het net niet, want de 19-jarige Bart Veldhuis liet net iets meer zien tegen Spaarnwoude.

,,Bart is heel jong, maar al zo ver in zijn spel”, benadrukte Duwel. ,,Het mooie is naast zijn assist en doelpunt dat hij diep in de tweede helft niet te beroerd is om nog verdedigend werk te verrichten. Voor zulke spelers kom ik graag kijken, want Bart legt veel risico in zijn spel en zijn techniek is uitstekend. Hier gaat VSV veel plezier aan beleven, dus ik hoop dat ze hem kunnen behouden.”

Daarover is Veldhuis duidelijk. ,,Natuurlijk heb ik ambities, maar door corona heb ik amper in de senioren gespeeld. Ik wil me dus eerst volledig richten op het eerste van VSV en een promotie meemaken. De sfeer in de ploeg is echt goed en nu hebben we gelukkig twee keer gewonnen na een valse start.”

De linksbuiten, van origine een middenvelder, werd al eens afgetest door Ajax op zijn negende en liep daarna nog stage bij AZ. VSV mag z’n handjes dichtknijpen met een groeibriljant als Veldhuis. De flegmatieke aanvaller moet nog wel wennen aan de senioren. ,,Dat is wel echt een verschil. Daar moet ik me nog beter tegen wapenen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen