Talpa kijkt met positief gevoel terug op De Dansmarathon

ANP Producties | Bron: ANP

Talpa kijkt met een goed gevoel terug op de unieke tv-show De Dansmarathon, die de afgelopen dagen werd uitgezonden op SBS6. Tijdens het programma gingen koppels de dansvloer op voor het Longfonds en voor een geldprijs van 100.000 euro.

De Dansmarathon begon donderdagavond en werd vijftig uur lang uitgezonden. Het is daarmee het langstdurende Nederlandse tv-programma ooit. SBS6 schakelde alleen kort weg voor Hart van Nederland en Shownieuws.

De aftrap van de dansmarathon trok donderdagavond 265.000 kijkers. Vrijdagmiddag keken gemiddeld 150.000 mensen, zaterdagmiddag meer dan 200.000. Op het dieptepunt, in de nacht van vrijdag op zaterdag, zaten 4000 mensen voor de buis. De ontknoping op zaterdagavond werd volgens Stichting KijkOnderzoek door 1.028.000 mensen gevolgd, zij zagen hoe Tawatha en Jermaine uiteindelijk als winnaar uit de bus kwamen. Zij hadden van alle overgebleven dansparen in die vijftig uur tijd de minste pauze genomen, slechts 35 minuten.

Trots

Talpa liet zondag in een reactie weten met een positief gevoel terug te kijken "op De Dansmarathon, een televisie-experiment dat in de afgelopen drie dagen in totaal maar liefst 5.819.000 unieke kijkers heeft bereikt". "Iedereen, inclusief de dagelijks 1200 medewerkers, heeft zich de afgelopen dagen met volle overtuiging en enthousiasme voor het evenement ingezet en daar zijn we enorm trots op", aldus de zender.

Op Twitter werd de hele avond druk gesproken over De Dansmarathon. Velen uitten hun zorgen over de toestand van de laatste deelnemers en vroegen zich af of het wel verantwoord was. Talpa wilde hier zondagochtend niet specifiek op ingaan.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.