Stormvogels kan voorsprong niet vasthouden tegen DEM

Rinus van der Lugt
Beverwijk

Vooraf had Stormvogels misschien getekend voor een 2-2 gelijkspel tegen DEM. Na afloop vond trainer Patrick Krop dat er echter meer voor zijn ploeg had ingezeten. „Bij DEM zeiden ze dat het gelijkspel een juiste afspiegeling was, maar ik vind zelf dat wij deze wedstrijd drie punten hadden moeten pakken.”

Toch was Krop realistisch genoeg vast te stellen dat zijn ploeg nog steeds niet speelt, zoals hij het graag zou willen zien. „Wat ik wil komt nog te weinig tot uiting”, constateerde de trainer. „Ook vind ik dat als je 2-1 voorstaat dat je deze stand over de streep moet trekken.”

Over de eerste twintig minuten wilde Krop geen woorden vuilmaken. „Dat was niet goed. Wij hadden te veel ontzag voor DEM.” Gaandeweg trokken de bezoekers het spel naar zich toe en door een treffer van Stijn van der Voort werd de thee met een 0-1 voorsprong opgezocht.

Ook na de wissel begonnen de IJmuidenaren weer niet scherp aan de strijd en was de 1-1 het logische gevolg. „Nadat ik drie spelers had gewisseld, kregen wij een opleving”, zag Krop. „Maar na een kwartier ebde dat overwicht weer weg”,

Stormvogels was in die fase via Aron Apetz wel met 1-2 aan de leiding gekomen. Dat bleek niet genoeg want de thuisploeg kwam wederom op gelijke hoogte.

Pancratius

Ook de ongeslagen koploper JOS Watergraafsmeer heeft moeten ondervinden dat Pancratius een moeilijk te kloppen tegenstander blijkt te zijn. De formatie uit Badhoevedorp kan zich als geen ander vastbijten in een opponent en met slim en uitgekiend spel elke tegenstander tot wanhoop drijven.

Tot verrassing van aanvoerder Bas Ter Haak - die ook voor JOS heeft gespeeld - had trainer Richard Pel van de Amsterdammers besloten dat de lange bal de basis was voor een goed resultaat. „Dat was echter in ons voordeel”, zag Ter Haak.

De bezoekers kwamen nog wel aan de leiding omdat Pancratius een grote kans liet liggen en aan de andere een strafschop moest incasseren, maar het ’geluk’ lachte de thuisploeg toe. De sluitpost van de bezoekers viel namelijk geblesseerd uit en omdat er geen reservekeeper was moest een veldspeler op doel.

„Toen was het zaak zoveel mogelijk op doel te schieten”, aldus Ter Haak. Een goede beslissing want het schot van Danny Hijzelendoorn was wellicht houdbaar maar niet voor deze keeper. Chet Bakker en Joachim Hulschen zagen hun schoten ook in het net verdwijnen. „Bij 3-2 kregen wij het nog even benauwd. Negen punten uit vier wedstrijden en een tweede plaats wat wil je nog meer.”

Overige uitslagen:

Reiger Boys-Olympia Haarlem 1-7. Doelpunten Olympia Haarlem: Youssef Blel (3x), Frederik (2x), Benhaddi en Purperhart.

ZCFC-IJmuiden 2-1. Doelpunt IJmuiden: Mattijs Veldman.

Gouda-VVC 2-0.

SCW-Buitenveldert 2-1. Doelpunten SCW: Tijn Schoof en Patrick de Lange.

x

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen